Specialisatie

Het centrum voor Bekken en Bekkenbodemzorg  Hageman is uitsluitend gespecialiseerd in behandeling van patienten met urologische, gynaecologische, proctologische( darmuitgang)  en seksuele indicaties.

Daarnaast behandelen wij ook kinderen met problemen in de zindelijkheid.

Alle bekkenfysiotherapeuten in ons Centrum zijn Geregistreerd Bekkenfysiotherapeut in het landelijk Register voor Bekkenfysiotherapeuten ( BIG). Zij voldoen aan alle na- en bijscholingseisen die door het Register verplicht zijn gesteld. Daarnaast staan zij allen geregistreerd in het Kwaliteits register van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie.

Mw M.P.Hageman-Brouwer is ook kinderbekkenfysiotherapeut, een aparte opeiding na de opleiding tot geregistreerd Bekkenfysiotherapeut. Zij  heeft haar Masters degree in Specialised Physical Therapy, domein bekkenfysiotherapie.

Voor overige klachten aan het bewegingsapparaat dient u dus naar een andere praktijk voor fysiotherapie te gaan.

Verwijzingen

Een bekkenfysiotherapeut, is een fysiotherapeut die na de opleiding fysiotherapie een 3 jarige specialistische post-HBO-opleiding heeft gevolgd voor het behandelen van klachten in het bekken en bekkenbodemgebied. Zij worden diagnostisch en therapeutisch breed opgeleid voor de problematiek rondom o.a. het plassen, ontlasten, buikgebied, seksuele klachten, gynaecologische en bekkenpijnklachten.

Onze verwijzers zijn: huisartsen, urologen, gynaecologen, uro-gynaecologen, MDL-artsen, chirurgen, seksuologen en verloskundigen.

Onze patiënten komen over het algemeen uit Kennemerland en de Bollenstreek maar ook als u elders woont bent u welkom.

Zonder verwijzing naar de bekkenfysiotherapeut

U kunt ook zonder verwijzing komen. Wij doen dan eerst een screening om te bepalen of u bij ons op het juiste adres bent.  Zo niet, dan kunnen wij u bijvoorbeeld doorsturen naar een andere zorgverlener. Wanneer u wél behandeld kunt worden, dan gaan we in overleg met u aan de slag! Wij informeren uw huisarts over uw komst bij ons in de praktijk, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.