Corona Update:

Corona en het beleid van CBBZ Hageman

Op dinsdag 23 maart hebben wij als praktijk besloten volledig over te gaan op het geven van fysiotherapeutische begeleiding op afstand. Wij volgen hiermee het advies op van de nieuwe maatregelen van het RIVM.

Wij nemen contact op met de mensen waarmee wij nog een afspraak gepland hebben staan. De afspraken na 6 april zullen voor die tijd opnieuw worden beoordeeld.

U kunt begeleid worden op afstand. Dit kan per telefoon of met een video-consult. Beide vormen van begeleiding worden op de normale manier door de zorgverzekeraars vergoed.

Fysiotherapie op afstand

U kunt de praktijk telefonisch bereiken zoals u gewend bent. De telefoon wordt bemand tussen 8:00 uur en 16:00 uur. Een afspraak voor een intake zal altijd via de telefoon of met beeldbellen ingepland worden. De fysiotherapeuten nemen ruim de tijd, net als bij een persoonlijke afspraak op de praktijk, om samen met u te bepalen wat de beste vorm van begeleiding is.

Acute Klachten

Het kan voorkomen dat iemand zodanig ernstige klachten heeft dat het risico op restschade voor het lichamelijk functioneren te groot is. In een dergelijke situatie kan het zijn dat u face-to-face behandeld moet worden. Hierbij kan geen 1,5 meter afstand worden gehouden. Vanuit de aangescherpte regels vanuit de overheid van 23 maart 2020, mogen wij alleen en uitsluitend met persoonlijke beschermingsmiddelen overgaan tot een face-to-face contact. Dit mag alleen na contact met de verwijzend arts en op een locatie die daarvoor is ingericht.

Mocht een dergelijke situatie op u van toepassing zijn, dan kan uw verwijzend arts met ons contact opnemen om afspraken te maken voor behandeling.

Team CBBZ Hageman