Bekken FT spreekuur in de schoot

NIEUW

Verloskundig Onderzoekscentrum De Schoot en Centrum voor Bekken- en Bekkenbodemzorg Hageman  werken samen.
Op de Schotersingel kan je terecht voor een Bekkenfysiotherapeutisch spreekuur.

Er zijn 2 soorten consulten:

A:het bekkenfysiotherapeutisch consult als je zwanger bent
B:het bekkenfysiotherapeutisch consult 6 weken na de bevalling

Je kan zelf een afspraak maken of je kan, na overleg met je verloskundige,  bij ons terecht voor een consult. Bel de assistente van de Schoot en zij zorgt voor een afspraak bij onze bekkenfysiotherapeut.
Het consult duurt ½ uur en wordt vergoedt door je zorgverzekeraar mits je aanvullend verzekerd bent. Na dit consult kan je misschien voldoende hebben aan tips en adviezen, om het voorlopig aan te kijken. Het kan ook nodig zijn dat je toch behandeld moet worden en daarvoor kan je dan door ons verwezen worden naar een geregistreerd bekkenfysiotherapeut bij jou in de buurt.

Consult A als je zwanger bent:

Voor welke klachten kan je ,tijdens zwangerschap, bij ons terecht:

– bekkenpijnklachten
– incontinentie klachten voor urine en ontlasting
– gecompliceerde bevallingen nu en in het verleden met bv subtotaal/totaalruptuur, vacuüm/tang verlossing, baby’s zwaarder dan 8 pond,
– geconstateerde verzakking in je vorige zwangerschap
– spataderen
– als je zorgen hebt over je lijf en bekken- en bekkenbodemfuncties.

Consult B 6 weken na de bevalling:

Naar aanleiding van de meest recente onderzoeken,kunnen we beter voorspellen welke vrouwen in een risicogroep vallen en eventueel op latere leeftijd( 45 +, e/o na de overgang) klachten zouden kunnen krijgen in het bekkenbodemgebied.

Als we deze klachten voor willen zijn ,is het belangrijk dat je weet of je wel of niet in zo’n risicogroep valt.Wat zijn de do’s en don’ts na de bevalling?

We inventariseren samen of je in een dergelijk risicogroep valt . We hebben ook de mogelijkheid om dat objectief te meten met vragenlijst en onderzoek van de bekkenbodem. Dit onderzoek is niet pijnlijk.Na afloop geven we een samenvatting  en adviseren hoe verder te handelen.Als je aanvullend verzekerd bent worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar. Indien verder behandeling gewenst is kijken we welke geregistreerde bekkenfysiotherapeut het dichtste bij je woonadres is.

Voor meer informatie over bekkenfysiotherapie kijk dan op onze website:

www.bekkenfysiotherapiehageman.nl